Daar sta ik dan midden op de advertentie


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/knipt/public_html/wp-includes/media.php on line 1176
advertentie is jpg

Jenny : mijn verhaal 

Hoe het allemaal begon.

Als klein meisje wilde ik al graag kapster worden, ik was ook altijd met mijn eigen haren bezig!

Kapster worden was echt mijn droom,

Toen in februari 2012 Nicolle de zaak begon, ben ik gaan vragen of ik eens mee mocht lopen in haar salon. Ja zeker zei Nicolle… en daar begon ik.. meelopen in een echte salon… wat heb ik die tijd al veel ervaring op gedaan, haren vegen, koffie rond brengen, ik had al een hoop dingen van Nicolle geleerd voor dat ik begon aan de kappersopleiding De Gilde in Venlo in september 2012.

Mijn 1ste stage jaar mocht ik bij kNIp’t blijven, de salon was nog op bouwend.. waardoor Nicolle veel tijd en energie in mij heeft gestoken, in die tijd heb ik nog veel meer geleerd, klanten de haren wassen, mee helpen met kleuren, c.s folies zetten.. en zo groeide ik door.. tot dat ik steeds meer zelfstanding mocht gaan werken in de salon. Ook de anderen 2 stage jaren van mijn opleiding heb ik stage gelopen bij Nicolle, ik was niet meer weg te slaan bij Knip’t.

Schoolwedstrijd!  En mijn schooltijd!

Waarom ik heb meegedaan aan de wedstrijd..? het leek mij geweldig om naar eigen creativiteit een kapsel te mogen maken, en daarmee anderen te laten zien dat je als 1ste jaar student dit echt wel kan!

Toen we ons oefen hoofd van de wedstrijd kregen, begon ik er vol op aan te werken.. de juiste kleur er in .. extentions er in gezet om het haar langer te maken. En oefenen, oefenen, oefenen.. tot dat ik het goed kan, daarna hebben we een visagist geregeld die mijn oefen hoofd prachtig heeft op gemaakt, en daarna door naar de fotograaf Hans Sweegers in Heel,  waar we geweldige foto’s hebben laten maken. Want het ging er tenslotte om wie het mooiste eindresultaat had met je model.. maar ook om de meeste like’s op facebook!

kapsalon foto's 021

Na een aantal weken werden de winnaars bekent gemaakt. Alle 1ste , 2de , en 3de jaars werden gelijkwaardig beoordeeld. Helaas zat ik niet bij de 1ste 3 winnaars.. maar wel bij de laatste 10 winaars.. van de 100 de deelnemers, ik was er erg trots op ! Ik heb ook een mooi cadeau mogen ontvangen. Allemaal kappers benodigdheden! Ik ging verder met mijn studie, het ene na het anderen examen kwam er aan, Nicolle heeft me veel getraind,( was erg blij dat zij voorheen heel wat jaren juf is geweest op de kappers scholen! langzaam sloot ik alle pvc af.. en slaagde ik voor mijn allround kappersdiploma.. dat ik in juli 2015 in ontvangt heb mogen nemen.

combi

Mijn eerste contract!

knip't

Nicolle bood mij in september 2015 een baan aan bij kNIp’t.. daar had ik natuurlijk maar één antwoord op: JAAAA!!

Mijn eerste contract voor bepaalde tijd was een feit! Maar er moest natuurlijk wel flink getraind worden.. elke week kreeg ik trainingen van Nicolle, waar ik iedere keer weer een hoop van leerden, Nicolle begon aan de color master opleiding van Goldwell! Ik was vrijwel elke keer haar model, want ik vond het veel te leuk om mee te gaan, en ook daar leerde ik een hoop van!

In 2015 begonnen we aan de grote verbouwing van de salon, de salon werd verdubbelt van 2 stoelen naar 4 stoelen. De salon stond helemaal op de kop!, waardoor wij in de privé keuken van Peter en Nicolle onze salon voort moesten zetten, 2 stoelen, 2 spiegels en daar was onze provisorische kapsalon.. waar we tijdens de kerstdrukte heel wat kapsels hebben mooi gemaakt.

Vaste baan!

 In 2016 kreeg ik een contract voor onbepaalde tijd. Een vast contract dus! Dat betekende meer verantwoordelijkheid, en meer eigen klanten. Ook mocht ik meedoen aan de grote kms knipcursus in Amsterdam. Dit vond ik geweldig! Het heeft mij toen heel veel zelfvertrouwen gegeven.

Trainingen geven aan nieuwe stagiaires

In februari 2016 kwamen er 2 stagiaires bij Pien en Guusje, en in 2018 kwam Noor ons team versterken!

Zij moesten natuurlijk ook volop getraind     worden.. en ik nam deze taak van Nicolle over.. ik mocht mijn eigen stagiaires gaan trainen.. 2 x per maand geef ik training aan Pien, Guusje en Noor . Ik maak ook de training schema’s. Weer een grote verantwoordelijkheid die ik er bij kreeg!

Beheerder van sociaal media.

 Wij maken regelmatig foto’s van onze eigen klanten en van ons eigen salon werk. En dat publiceren we dan op onze facebook pagina, instagram profiel of onze eigen website.  Onze kNIp’t website is in 2017 online gegaan, waar we zelfstandig foto’s op kunnen plaatsen en onze nieuwe acties bekent kunnen maken, ook op facebook hebben we een erg groot bereik van klanten. Een aantal keer per jaar plannen Nicolle en ik samen een werkbespreking, onder het genot van een hapje eten. Waar we weer alle workshops plannen en een jaarplanning maken. En ook de nieuwe acties verzinnen, die we dan weer op onze eigen sociaal media kunnen zetten!

Cursussen en master opleiding.

 In mijn tijd bij kNIp’t heb ik al heel wat cursussen gevold.. onder anderen bij Wolfgang Pepmeijer  van de firma Jump. Zoals de cursus salon handboek schrijven.En de cursus Je eigen ik bv. Dit was in een kapsalon in Oestgeest Bij Coen en Sabrina is het goed vertoeven, we hebben er een leuke vriendschap aan overgehouden. Ook ben ik vaak meegegaan met Nicolle naar koffie meetings van de Firma Jump. Een koffiemeeting is een gezellig samen zijn met allemaal kappers die over verschillende onderwerpen met elkaar sparren.

jenny color master 2

In januari 2016 ben ikzelf  begonnen aan de color master opleiding van de Goldwell, die ik in Amsterdam en Apeldoorn heb afgerond. Ook heb ik in Amsterdam een 5 daagse knip cursus gevolg van de KMS. Ik heb ook mijn diploma voor visagie behaald. Maar ik hoop nog een hele boel cursussen te mogen volgen.

Vaste klanten, mijn eigen klanten.

Wat betekend dit voor mij..? eigen klanten hebben is heel belangrijk, die heb je nodig. Ik ben erg gegroeid door de eigen  klanten, zij hebben mij veel zelfvertrouwen gegeven. Waardoor ik steeds meer klanten krijg die naar mij vragen…Hoe leuk is dat!

Privat label.

In november 2017 lanceerde wij ons eigen merk!

SJIEN-SMURRIE-PLEK-PRATSJ

en wat zijn wij er trots op! Ons eigen knip’t merk! En ook nog eens super fijne producten. We werken er met veel plezier mee. Ze gaan dan ook als zoete broodjes over de toonbank! (lees hier meer over ons private label )

Waar wil ik staan over 5 jaar…?

Ik wil nog graag verder met mijn vervolg opleidingen van de color master van de goldwell, en wil ook nog een uitgebreidere opleiding volgen van visagie. En helpen aan de groei van ons bedrijf! Mijn relatie met Nicolle is super! Ik kan alles met haar bespreken en delen!

Ik ben er gewoon thuis. Wij zijn samen een top team! Martijn (mijn partner) steunt mij ook enorm, zonder hem zou ik niet zoveel uur in kNIp’t kunnen steken.

Hier ligt mijn toekomst….over 10 jaar zie je mij nog steeds bij kNip’t en als Nicolle stopt met werken neem ik met alle liefde de zaak…..nee….MIJN ZAAK over. Deze overnamen ligt al klaar op de plank, hoe mooi is dat. Daar ben ik trots op! En zoals ik al vaker zeg: ”kNIp’t hoort bij mij, en ik bij kNIp’t.

ps leuk filmpje over de sfeer bij ons

Share this Post

4 Comments on “Daar sta ik dan midden op de advertentie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *